Main content

Bästa kund,

Ekbergs nyrenoverade butik öppnades under den första veckan i februari. Butiken har väckt mycket uppmärksamhet i media och många kunder har också kommit och bekantat sig med det nya utseendet och service konceptet. De allra flesta som besökt oss har varit mycket positiva. Tack!

 

Vi förnyade vår butik för att betjäna våra kunder bättre och mera mångsidigt. Vi har lyssnat på våra stamkunders önskemål och behov, och alla inredningsdetaljer som gick att spara har bevarats och konserverats, tex vår brödhylla och våra bänkskåp från 1915, kakelgolvet, samt takrelieferna och taklamporna. Vi har betjänat våra kunder i 166 år redan och önskar göra det i ytterligare 166 år. För att uppehålla ett lönsamt butikskoncept måste vi anpassa oss till dagens kundbeteende såväl i Finland som utomlands. I fortsättningen erbjuder vi förutom våra kända bageri- och konditoriprodukter även högklassiga take away produkter för morgonmål och lunch, läckra maträtter att ta med sig hem samt färska livsmedel som frukt, grönsaker, ägg, pålägg och ost. 

Välkommen!

Stäng notis

Visa notis

Ekberg Café – Helsingfors traditionella café i centrum av staden

Ekberg är Finlands äldsta bageri, konditori och café. Det är beläget i Helsingfors centrum vid den stämningsfulla Bulevarden. I vårt vackra nyrenoverade kafe i Helsingfors kan ni låta tiden stå still medan ni njuter av de läckra produkterna och den lugna miljön. På sommaren är det möjligt att avnjuta sitt kaffe på terrassen och samtidigt iaktta Bulevardens pulserande liv. Vårt centrala läge gör det lätt att promenera till oss eller ta spårvagnen som stannar rakt utanför dörren.

Boka bord

Caféet med mat, dryck och service

Alla produkter som serveras på caféet tillverkas i vårt eget konditori och bageri. Våra skickliga bagare, konditorer och kockar tillverkar allt från början till slut. Goda råvaror, fint hantverk och ärlighet i allt vad vi gör är våra principer ännu idag. Vårt sortiment består av traditionella läckerheter som de utsökta franska macaronerna och champanjekorkarna samt nya produkter som växlar enligt säsongerna som jordgubbsbakelser och rabarberpajer. En del av våra produkter har funnits i vårt sortiment under hela vår 160-åriga historia.

Vårt ekologiskt odlade Arabica kaffe som är odlat enligt hållbara principer kommer från Latin Amerika och Sumatra. Bönorna plockas, sorteras och behandlas för hand. I den rika och fylligt mjuka smaken kan man urskilja aromer som hasselnöt och mörk choklad. För vänner av te kan vi erbjuda 10 olika tesorter, bl.a. svart, grönt, vitt och oolong te samt rooibos.

God kundservice är lika viktig för oss som våra produkters höga kvalitet. Vi vill skämma bort våra kunder, om det sen gäller en snabb kopp kaffe med bulle eller söndagsbrunch. Med undantag av våra frukost- och lunchbufféer har vi bordsservering.

Caféet är öppet alla dagar

Ekberg Café är öppet alla dagar med undantag av några helgdagar. Morgonen börjar hos oss med en riklig och god frukost som dukas fram från måndag till söndag. Klockan 11 börjar lunchserveringen. Från vår lunchmeny kan man välja mellan soppa, varmrätt eller sallad. Ni kan göra vardagseftermiddagen till en fest med vårt Afternoon tea tillsammans med en vän. Ni kan komma på en kaffe med bakelse eller välja något från vår à la carte lista vilken tid på dagen som helst. Välkommen för att bli bortskämd av oss!


"I ett kylslaget Helsingfors var det otroligt mysigt att smita in på Ekbergs, insupa atmosfären och ta del av bakverken!"

Tripadvisor.com