Hur ser era drömmars bröllopstårta ut? | Ekberg Bröllopstårtor

Ekbergs bröllopstårtor

Bröllopstårtan är den oförglömliga kronan på bröllopsfesten och att skära den är en viktig tradition. Vår chefskonditor planerar tårtan enligt kundens önskemål. Det finns massor av alternativ när det gäller smak, och fantasin är den enda begränsningen när det gäller dekoren. Vi tillverkar allt från traditionella tårtor till amerikanska våningskakor för hand i vårt konditori. Oberoende om ni enbart beställer bröllopstårtan av oss eller tar hela paketet - vi vill göra er viktiga dag till ett minne för livet.

Hurdan är bröllopstårtan ni drömmer om?

Vi tillverkar tårtan precis så som ni vill ha den. Ni kan välja en tårta ur vårt sortiment eller bestämma smaken, utseendet och dekoren själv. Vi vill gärna hjälpa er att skapa just den rätta tårtan. Tårtan kan också ersättas med tex. cupcakes, bakelser eller med en ståtlig bröllopskrokan.

Vi gör dekorationerna till bröllopstårtorna bla av socker, marsipan och choklad. Vi säljer också enbart dekorationer i vår butik.

Vad kostar bröllopstårtan?

Den vackra och läckra bröllopstårtan utgör tillsammans med brudparet en av festens medelpunkter som det lönar sig att satsa på. En lyckad bröllopstårta garanterar bokstavligt att gästerna får en god smak av festen. Tårtans pris bestämms av tårtans storlek, form, fyllning och dekoration. Vår chefskonditor ger er en offert på tårtan när ni valt hur ni vill ha den.

Vi kan leverera tårtan till festplatsen om ni så önskar, då behöver ni inte bekymra er över leveransen och tidtabellen. Vår service kan innefatta serveringsfat, dekorationer och själva bröllopstårtan. Vi verkar främst i Helsingfors med omnejd, men kan också leverera till andra delar av Finland.


Välkommen och diskutera er bröllopstårta!

Har ni redan hittat den bröllopstårta ni drömt om? Eller vill ni höra våra idéer angående dessert vid bröllopet? Har ni sett någonting i en tidning eller på internet som skulle intressera? Vi diskuterar gärna med er om bröllopstårtan och svarar på frågor. Tag kontakt per e-post: catering@ekberg.fi eller per telefon: +358 9 6811 860.

Kontakta oss


Dagens bruk att servera bröllopstårta härstammar från olika traditioner. I antikens Rom strödde man brödsmulor över brudens huvud för att bringa lycka. Under medeltiden gjorde man ett högt torn av kakorna som gästerna hade hämtat till bröllopet, och brudparet skulle sedan kyssas över kakorna. Om det lyckades bringade det lycka i äktenskapet. Det sägs att de dekorationer som idag föreställer kyssande brudpar härstammar från den traditionen. Dagens fyllda tårtor började tillverkas i England i slutet av 1800-talet. När gästernas antal växte lade man tårtorna på varann, så kom de numera välkända höga bröllopstårtorna till.

Copyright 2019 Ekberg 1852 Oy Ab
Alla rättigheter förbehålls | Sekretessmeddelande (FIN) | Cookie Policy