Ekberg Café i Helsingfors | Med känsla sedan 1852
Main content

Bästa kund,

Under sommaren (24.6 – 9.8.2019) har vi följande öppethållningstider:

Ekberg CaféEkberg Butik
MÅ - FRkl 8.00 – 19.00
kl 8.00 – 18.00
kl 9.00 - 17.009.00 - 16.00
kl 9.00 - 17.00stängt

Från 24.6. till 9.8. serverar vi sopplunch buffet för 10,90 €.

Vi önskar er en trevlig sommar!

Stäng notis

Visa notis

Ekberg Café – Helsingfors traditionella café i centrum av staden

Ekberg är Finlands äldsta bageri, konditori och café. Det är beläget i Helsingfors centrum vid den stämningsfulla Bulevarden. I vårt vackra nyrenoverade kafe i Helsingfors kan ni låta tiden stå still medan ni njuter av de läckra produkterna och den lugna miljön. På sommaren är det möjligt att avnjuta sitt kaffe på terrassen och samtidigt iaktta Bulevardens pulserande liv. Vårt centrala läge gör det lätt att promenera till oss eller ta spårvagnen som stannar rakt utanför dörren.

Boka bord

Caféet med mat, dryck och service

Alla produkter som serveras på caféet tillverkas i vårt eget konditori och bageri. Våra skickliga bagare, konditorer och kockar tillverkar allt från början till slut. Goda råvaror, fint hantverk och ärlighet i allt vad vi gör är våra principer ännu idag. Vårt sortiment består av traditionella läckerheter som de utsökta franska macaronerna och champanjekorkarna samt nya produkter som växlar enligt säsongerna som jordgubbsbakelser och rabarberpajer. En del av våra produkter har funnits i vårt sortiment under hela vår 160-åriga historia.

Vårt ekologiskt odlade Arabica kaffe som är odlat enligt hållbara principer kommer från Latin Amerika och Sumatra. Bönorna plockas, sorteras och behandlas för hand. I den rika och fylligt mjuka smaken kan man urskilja aromer som hasselnöt och mörk choklad. För vänner av te kan vi erbjuda 10 olika tesorter, bl.a. svart, grönt, vitt och oolong te samt rooibos.

God kundservice är lika viktig för oss som våra produkters höga kvalitet. Vi vill skämma bort våra kunder, om det sen gäller en snabb kopp kaffe med bulle eller söndagsbrunch. Med undantag av våra frukost- och lunchbufféer har vi bordsservering.

Café et är öppet alla dagar

Ekberg Café är öppet alla dagar med undantag av några helgdagar. Morgonen börjar hos oss med en riklig och god frukost som dukas fram från måndag till söndag. En lunchbuffé serveras på vardagar mellan 11.00 och 15.00. Från vår buffet lunchmeny kan man välja mellan soppa, varmrätt eller sallad, bröd, efterrätt samt kaffe eller te. Ni kan komma på en kaffe med bakelse eller välja något från vår à la carte lista vilken tid på dagen som helst. Välkommen för att bli bortskämd av oss!


"I ett kylslaget Helsingfors var det otroligt mysigt att smita in på Ekbergs, insupa atmosfären och ta del av bakverken!"

Tripadvisor.comCopyright 2019 Ekberg 1852 Oy Ab
Alla rättigheter förbehålls | Sekretessmeddelande (FIN) | Cookie Policy